Kapela Magma: sníme o Jágrovi a cimbálu

Na srazu si budete chtít povídat, ale určitě nastanou chvíle, kdy se zatoužíte rozvlnit za doprovodu hitů, které jste jako náctiletí prožívali se svými spolužáku na plesech, večírcích a diskotékách. Proto jsme domluvili hudbu – živou i reprodukovanou. Hlavní večerní program si bere na starost kapela Magma, kterou můžete znát z letních nocí, svateb a rozličných slavností. S gymplem ji pojí mimo jiné osoba principála Davida Loba, který maturoval v roce 2006. A taky jeden další člen kapely, kterého nebudeme jmenovat, protože trval na tom, aby na srazu hráli, protože jeho manželka-absolventka až podezřele často doma zasněně vykládá, jak se těší, až potká spolužáky, které 13 let neviděla a jak se akce blíží, ze spaní vykřikuje střídavě Karel, Lukáš, David, Honza a Adéla. No nic,  přečtěte si, co o sobě říká kapela:

Magma je mladá úderná skupina, která má sice za sebou striptérskou minulost, avšak nyní se soustředí především na audiovizuální dojem, přizpůsobuje se moderním trendům a nezapomíná ani na tradičního posluchače a nabízí tak atraktivní hudební mix pro široké spektrum posluchačů, které zároveň dokáže pobavit a pohladit na duši.

Vznik této mladé skupiny se datuje do roku 2001 v obsazení: kytara, dvoustrunná basa, klávesy samohrajky a bicí s blanami z králičích kůži. V repertoáru byly jak převzaté, tak vlastní písně. „Skupina se dopracovala v roce 2008 k nahrání vlastního CD, ale jelikož nás toto CD nevystřelilo do hitparád ani do O2 arény, došlo o rok později k rozpadu,“ vysvětlil David Lob, manažer pro styk s veřejností. V roce 2015 se však objevila první poptávka na hraní na svatbě a kapela se v trochu pozměněné sestavě obnovila. Vznikl z toho velmi zábavný a téměř manželský svazek.

Kdyby bylo možné zahrát si s kýmkoliv, Magma by volila hokej s Jardou Jágrem, ale bohužel ho členové kapely neumí hrát. „Co se tyče hudby, tak by nás lákalo spojení s cimbálovou kapelou. Párkrát jsme si totiž zahráli třeba s houslemi nebo trumpetami a strašně nás to bavilo. Takže bychom byli rádi za víc takových experimentů,“ sdělil tiskový mluvčí kapely David Lob.

Kdo by tedy kapele, která pokryje svým repertoárem vkus a rozpětí 27 tříd, chtěl udělat radost, přineste si vlastní cimbál, trumpetu, housle nebo orchestrion. Nebo je můžete pozvat na bar. „Pijeme především pivo, protože děla hezká těla. Spotřeba je cca 6 a půl litru na hodinu. A nebráníme se ani dalším tekutinám, to tam určitě napiš, ale nejmenuj mě!“, sdělil pod příslibem anonymity David Lob, zásobovací manažer kapely Magma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *