Otázky, na který se nikdo neptal, ale klidně by mohl:

Jak to bude s parkováním: 

Simvás, nejezděte autem. Takhle akce se pravděpodobně nebude opakovat, takže jo, sice o důvod víc přijet top strop merglem v bílým ledru a pochlubit se spolužákům, ale stejně budete parkovat přinejlepším někde v Jiříkovicích u dětskýho hřiště nebo nedejbože v někde v Opičích horách na Slatině, kde vám to buď někdo škrábne rezavou kudlou nebo šlukne neblejskaný dvaadvacítky liťáky. Ne vážně, ve Šlapanicích v okolí parku je asi 6 parkovacích míst, do kterých se vejde max. Fiat 500, cokoliv většího bude obouchaný z obou stran. Stejně tak respektujeme, že je moderní nepít. Ale to neznamená, že nemůžete přijet trolejbusem a zpátky rozjezdem a stejně jako před 15 lety doufat, že tato nekonečná odyssea nedopadne tak, že si přivezete obsah nečích žaludku na na svých střevících. Jinak Uber do a ze Šlapek stojí 250-350. To je tak třetina až polovina toho, co to stávalo v roce 2005. 

Bude pršet? 

Ne. Co je to za dotaz?

Opravdu? 

No dobře, těžko říct, nejsme věštírna v Thébách a i kdyby, asi bychom napsali něco ve stylu: Ad conventum venies et ebrius eris. (předpokládám, že jsme všichni latiníci, kteří prošli rukama paní profesorky Dvořáčkové, ale pro sichr: “přijdeš na sraz a budeš zlitej”). A teď si vyber, žejo.  Ale máme domluvené stany, takže i kdyby, tak nezmokneme. Rosničky slibují azuro, 30° přes den a v noci 20°, takže bychom volili minimálně pršiplášť, vaťák a krém na omrzliny. 

Fakt bude skákací hrad a aktivity pro děti? 

Ano, opravdu, tady výjimečně nekecáme. Děti si zadarmo záskáčou a u jednotlivých stanovišť budou sbírat razítka a pak dostanou něco sladkýho. Nebo kyselýho. Nebo třeba poukaz na malou desítku, jejich boj. Každopádně i foodtruck Nomad bude mít v nabídce dětská jídla a bude stánek s popcornem. A rodiče těch nejhlasitějších výrostků si můžou být jistí, že jejich ratolesti dostanou na cestu domů ještě dvojité espreso od šlapanického Plezíru, který bude na srazu vařit kafe, aby byla pohoda i večer doma během uspávání. Na ponávratové něžnosti tedy zapomeňte.

Jaký je dress code? 

Sami nevíme. Někteří z nás doma sice ještě někde mají svůj maturitní oblek (a kdo tvrdí že ne, tak a) se do něj buď nevleze přes zadek nebo b) v něm na myslivecké plesy chodí doteď), ale asi to necháme na vás. Mladší ročníky mají výhodu, že maturitní trička ještě mají a že se do nich vlezou. 

Jaká bude tombola? 

Myslíme, že taková, na jakou nezapomenete. Tedy pokud nedopatřením vyhrajete jednu ze zážitkových cen. Napovíme, že ceny budou spjaty s gymnáziem. K velké radosti všech současných a minulých kantorů (a kdo napíše, že máme používat variantu “kantorstvo”, tomu češtináři osobně přijdou roztrhat maturitní vysvědčení). 

Kdo se jí může zúčastnit? 

Každý absolvent, který se registroval buď online nebo na místě. A naprosto dobrovolně se zapojil do sdílení nákladů na tuto akci. V takovém případě od sympatických hostesek na vstupu obdržíte pásek na ruku. Tak poznáme, že jste naši. Nebo někdo, kdo se za naše minimálně vydává. 

Jak se poznáme? 

Na to jsme mysleli. V určitým věku je rozumný si nesmazatelnou fixou napsat na zrcadlo své jméno a pár informací, aby ráno člověk věděl, na koho že to vlastně čumí. Na srazu budeme nabízet nevyplněné jmenovky, které si vyplníte. Sami nebo navzájem, to je fuk. V první fázi dne budou sloužit ostatním, aby poznali, kdo jste, později se budou hodit i vám, kdo se vrhnete na 17° Zichovce v Teplém baru. Samozřejmě nemůžeme vám bránit v tom, abyste si na vizitku napsali kromě jména svého i své alter ego, zájmeno, status, délku (bot) nebo oblíbeného komunálního politika. Rovněž bude u každého stolu cedulka s maturitním rokem, která bude sloužit jako meeting point. Kdybyste se cítili ztracení. 

Jaký bude program? 

14:00 začátek akce, slavnostní otevření skákacího hradu

15:00 přivítání a slova. Organizátorů a paní ředitelky

15:00 dětské zábavné hry o nehodnotné ceny

17:00 koncert kapely 301

18:30 tombola

19:00 koncert kapely Magma

22:00 konec hudební produkce na obdobného kraválu, jinak nás zavřou

22:00+ se uvidí. Plácání po zádech se slovy “tys byl stejně vždycky dobrej borec XY”, objímání “já tě stejně vždycky milovala YX” “To pětikilo z Jedovnic jsi mi vole ještě nevrátil, pane profesore” proneseno částečně s jemnou výhružkou, částečně s láskou.

Těšíte se? 

My moc, a vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *