Proč to děláme?

Protože na každém třídním srazu mluvíme o starých časech a pravidelně někdo utrousí: A pamatujete na ty exoty o třídu níž, ty bych tak rád někdy viděla, od maturity jsem je neviděla… Anebo: Ty holky od Marcely, o tři roky pod náma, copak z nich asi vyrostlo? Takže první, přízemní důvod je prostý, chceme potkat lidi, které jsme tehdy vídali prakticky denně – pak třeba i 26 let nic – a divit se, jak se hrozně změnili a jak se vůbec, ale vůbec nezměnili.

Ušlechtilejší důvod: Chceme oběma paním ředitelkám a všem ostatním vyučujícím názorně demonstrovat, že ta kvanta vynaložené energie se kupodivu nikam neztratila, že ta jejich dřina měla smysl, že to všichni ti srdcaři a srdcařky nedělali nadarmo, to poskakování před tabulí a ten zápřah na školních i mimoškolních aktivitách. Takže ačkoliv se jim jejich pedagogická snaha mohla občas jevit jako kopání do mrtvol a házení perel sviním, tak věříme, že čas ukázal a my 7. září vysokou účastí dokážeme, že jsme na ně a na gympl nezapomněli.

A ještě jeden důvod: My jako odchovanci devadesátek víme, že není nutné brát všechno a všechny hrozně vážně, zažili jsme tu explozi svobody a tvůrčích myšlenek, kdy se improvizovalo, pravidla a předpisy se jen pozvolna formovaly a obecně byly možné věci, které by dnes už možné nebyly. Proto by nás zajímalo: Jací jsou ti mladší ex-gympláci, kteří devadesátky nezahlédli ani z okna porodnice?

Proč vybíráme registrační poplatek?

Všechno něco stojí (park, hrad, muž, stroj, kadibudky…), a třebaže dávní absolventi a absolventky měli již hodně času vybudovat si na trhu práce či v podnikatelské sféře patřičné pozice, neznamená to, že jsme něčí strejdové a tety z Ameriky, takže tato minimální spoluúčast se očekává od všech. Kdo se ovšem bude chtít ukázat jako grant, může se realizovat v souvislosti s tombolou.

Má akce generovat finanční přebytek? Ale ano, pochopitelně! Vygenerovaný přebytek totiž předáme jako dar gymplu, ať si gympl něco hezkého koupí. Třeba hopsací míče by byly fajn, ale kdo jsme, abychom někomu radili, že.

Za desinformační výbor organizačního komitétu sepsal Tom btr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *